Przepis na strogonowa z pieczarkami i ogórkiem kiszonym

Ragout with fried meat and mushrooms. Beef stroganoff from pork.Beef stroganoff with mushrooms in a creamy sauce

Dziś mam dla moich kochanych czytelników przepis na Strugonowa z grzybami i ogórkiem kiszonym

Do przygotowania tej wykwintnej potrawy będziemy potrzebowali :

-1 kg polędwicy wołowej cienko pokrojonej
-2 łyżki stołowe oleju roślinnego
-1 średnia cebula, w kostkach
-4 ząbki czosnku, zmielone
-1 kg pieczarek, pokrojonych w plasterki
-1/2 szklanki bulionu wołowego
-3 łyżki pasty pomidorowej
-1 łyżeczka papryki
-1/2 łyżeczki soli
-1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
-1/4 filiżanki ogórka kiszonego, posiekanego
-2 łyżki stołowe świeżej pietruszki, posiekanej
-1/4 szklanki kwaśnej śmietany
-1/4 filiżanki świeżo startego parmezanu

INSTRUKCJE

  1. Rozgrzej olej na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu.
  2. Dodaj wołowinę i smaż, aż będzie zrumieniona ze wszystkich stron.
  3. Dodaj cebulę i czosnek, smaż, aż zmiękną.
  4. Teraz możemy dodać pieczarki, je również smażymy do „zmięknięcia”
  5. Dodaj bulion wołowy, pastę pomidorową, paprykę, sól i pieprz do smaku.
  6. Teraz wszystko smażymy na wolnym ogniu tak z 10-15 minut mieszając od czasu do czasu aby się równo przygotowało.
  7. Dodajemy ogórka kiszonego i kolejne kilka minut smażymy.
  8. No i na koniec dodajemy pietruszkę, kwaśną śmietanę i parmezan.

Mam nadzieję że wszystko jest zrozumiałej, w razie jakichkolwiek wątpliwości służę pomocą w komentarzach.

Zdjęcie : Nikolaydonetsk / elements.envato

Co myślisz?

Napisane przez Magda Niemczuk

Miłośniczka słodkich pyszności, kolorowych ciuchów, twardo stąpająca po ziemi romantyczka, która uwielbia ciepły kocyk i książkę przed snem. Nie jestem specjalistką w każdej dziedzinie, pisze o tym co mnie interesuje. Mogę nie mieć racji i chętnie dowiem się więcej. Jeśli widzisz błędy w moich wpisach, wskaż mi właściwą drogę chętnie przeredaguję i wspomnę o autorze poprawek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Przepis na leczo z kiełbasą, cukinią, komosą ryżową i papryką

Przepis na zupę szpinakową