Prosty przepis na ryż z jabłkami

BarbaraNeveu / elements.envato.com

Jeśli uwielbiasz ryż i jabłka to ten szybki przepis jest właśnie dla ciebie, dwa z pozoru proste składniki świetnie się komponują i tworzą przepyszne danie na każdą okazję.

Składniki, które będą nam potrzebne  :
1 torebka ryżu
1 duże jabłko lub dwa małe (należy dobrać według uznania)
Jogurt naturalny (niekoniecznie zużyjemy cały)
Cynamon lub rodzynki

Sposób przygotowania:
1. Gotujemy ryż, a po ugotowaniu należy odczekać aż ostygnie
2. W osobnym ganeczku smażymy jabłko (najlepiej na maśle), aż będzie miękkie.
3. Na talerzyku podajemy najpierw ryż później jabłka, zalewamy jogurtem naturalnym.
4. Do smaku, możemy ale nie musimy, dodajemy rodzynki lub cynamon lub oba razem.

Jak wiedziecie przepis jest prosty, wykonanie jeszcze prostsze, kosztowo wychodzi bardzo tanio.

Jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub chciałby coś dodać w komentarzach, czekam i zachęcam.

Co myślisz?

Napisane przez Magda Niemczuk

Miłośniczka słodkich pyszności, kolorowych ciuchów, twardo stąpająca po ziemi romantyczka, która uwielbia ciepły kocyk i książkę przed snem. Nie jestem specjalistką w każdej dziedzinie, pisze o tym co mnie interesuje. Mogę nie mieć racji i chętnie dowiem się więcej. Jeśli widzisz błędy w moich wpisach, wskaż mi właściwą drogę chętnie przeredaguję i wspomnę o autorze poprawek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Co dodać do jajecznicy, jakie składniki dodać żeby poprawić jej smak.

Do jakiej stylizacji pasuje czerwona torebka?