Dziś mam dla moich kochanych czytelników przepis na Strugonowa z grzybami i ogórkiem kiszonym
Do przygotowania tej wykwintnej potrawy będziemy potrzebowali :
-1 kg polędwicy wołowej cienko pokrojonej
-2 łyżki stołowe oleju roślinnego
-1 średnia cebula, w kostkach
-4 ząbki czosnku, zmielone
-1 kg pieczarek, pokrojonych w plasterki
-1/2 szklanki bulionu wołowego
-3 łyżki pasty pomidorowej
-1 łyżeczka papryki
-1/2 łyżeczki soli
-1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
-1/4 filiżanki ogórka kiszonego, posiekanego
-2 łyżki stołowe świeżej pietruszki, posiekanej
-1/4 szklanki kwaśnej śmietany
-1/4 filiżanki świeżo startego parmezanu
INSTRUKCJE
- Rozgrzej olej na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu.
- Dodaj wołowinę i smaż, aż będzie zrumieniona ze wszystkich stron.
- Dodaj cebulę i czosnek, smaż, aż zmiękną.
- Teraz możemy dodać pieczarki, je również smażymy do „zmięknięcia”
- Dodaj bulion wołowy, pastę pomidorową, paprykę, sól i pieprz do smaku.
- Teraz wszystko smażymy na wolnym ogniu tak z 10-15 minut mieszając od czasu do czasu aby się równo przygotowało.
- Dodajemy ogórka kiszonego i kolejne kilka minut smażymy.
- No i na koniec dodajemy pietruszkę, kwaśną śmietanę i parmezan.
Mam nadzieję że wszystko jest zrozumiałej, w razie jakichkolwiek wątpliwości służę pomocą w komentarzach.
Zdjęcie : Nikolaydonetsk / elements.envato
GIPHY App Key not set. Please check settings