NO i tym razem mamy szybki i prosty przepis na serniczek z brzoskwiniami na herbatnikach.
Potrzebne nam składniki to :
- Półtora szklanki (standardowej 200 ml) szklanki okruchów krakersów
- 6 łyżek masła, roztopionego
- Około kilograma kremowego sera, zmiękczonego
- 3/4 szklanki cukru kryształu
- 2 łyżki stołowe mąki uniwersalnej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 3 jajka
- Kilka (zależności do preferencji) plastrów brzoskwini z puszki, odsączonych i pokrojonych
No i jak mamy już wszystko możemy zabierać się do pracy.
- Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
- W średniej misce wymieszaj okruchy krakersów i roztopione masło.
- W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier, mąkę i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj z pokrojonymi brzoskwiniami.
- Wylej masę serową na skórkę w foremce.
- Piecz sernik przez 45-50 minut lub do momentu, gdy środek będzie gotowy, a wierzch lekko złoty.
Pozwól sernikowi całkowicie ostygnąć w formie, a następnie schowaj go do lodówki.
Podawaj sernik schłodzony, ozdobiony dodatkowymi plasterkami brzoskwiń, jeśli chcesz. Smacznego!
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi zachęcam do komentowania będę się aktywnie udzielała i w miarę możliwości odpowiadała na wasze pytania.
Zdjęcie : Shaiith / elements.envato.com
GIPHY App Key not set. Please check settings