Jeśli uwielbiasz ryż i jabłka to ten szybki przepis jest właśnie dla ciebie, dwa z pozoru proste składniki świetnie się komponują i tworzą przepyszne danie na każdą okazję.
Składniki, które będą nam potrzebne :
1 torebka ryżu
1 duże jabłko lub dwa małe (należy dobrać według uznania)
Jogurt naturalny (niekoniecznie zużyjemy cały)
Cynamon lub rodzynki
Sposób przygotowania:
1. Gotujemy ryż, a po ugotowaniu należy odczekać aż ostygnie
2. W osobnym ganeczku smażymy jabłko (najlepiej na maśle), aż będzie miękkie.
3. Na talerzyku podajemy najpierw ryż później jabłka, zalewamy jogurtem naturalnym.
4. Do smaku, możemy ale nie musimy, dodajemy rodzynki lub cynamon lub oba razem.
Jak wiedziecie przepis jest prosty, wykonanie jeszcze prostsze, kosztowo wychodzi bardzo tanio.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub chciałby coś dodać w komentarzach, czekam i zachęcam.
GIPHY App Key not set. Please check settings